Foto: Camilla Walldán

Kungälvsbostäder: Vi har valt att vara generösa

Svar på insändare från BS Hansson i KP den 17 oktober.

Jag förstår om du är ledsen över att din situation just nu inte blivit som du tänkt dig. Jag vill försöka förklara vår tankegång. Vårt ansvar är att se till våra hyresgästers bästa. Boende på Dämmevägen 2 har en omfattande renovering framför sig – något de själva inte valt.  Vi vill försäkra oss om att de som inte klarar en evakuering eller hyreshöjning kan hitta ett annat boende. Därför har dessa erbjudits förtur i bostadskön.

Vi har valt att hantera förturen på ett transparant sätt och förmedla lägenheterna via bostadskön. Förturen tillämpas genom att boende på Dämmevägen 2 som önskar nyttja den får 20000 extra köpoäng och på så sätt garanteras den lägenhet de söker. Förturen kan nyttjas fram till renoveringen är avslutad och är alltså begränsad i tid. Sju stycken hyresgäster har fått kontrakt i centrum med hjälp av sin förtur.

I detta fall har vi valt att vara generösa och låta samtliga boende på Dämmevägen 2 omfattas av förturen. Men varje renoveringsprojekt har sina förutsättningar.

Linda Winstedt

Kommunikations- och marknadschef

Kungälvsbostäder

Relaterade artiklar
Fler artiklar