Kommunpolitikerna fifflar med ungdomarnas pengar

Jag undrar hur kommunpolitikerna i Kungälv under dom senaste åren två åren kommit undan. Trots att dom har snuvat Kungälvs ungdomar på 200 000 kronor.

Vi i ungdomsfullmäktige får varje år en budget på 100 000 kronor som vi får bestämma över, pengarna ska gå till något som gynnar Kungälvs kommuns ungdomar. Föra läsåret var det bestämt att man skulle anordna en fotbollsturnering mellan skolorna i kommunen, men av någon anledning kunde inte turneringen anordnas så pengarna gick istället till att betala av kommunens lån.

I år var tanken att pengarna skulle gå till en sommarfest som skulle anordnas för alla ungdomar i Kungälv. Men på grund av corona kunde inte det inte bli av. I ett mail från ungdomsfullmäktiges samordnare fick vi veta att pengarna skulle gå till ungdomar som påverkas av coronakrisen så som socialtjänsten och ungdomsidrotten. Det ser kanske bara ut på ytan men dom där 100 000 kommer vi ungdomar inte se en skymt av, pengarna kunde lika gärna gått till tio meter cykelbana!

Jag tycker det är extremt viktigt att kommunen lägger pengar på oss ungdomar. Därför borde pengarna ha splittrats mellan fritidsgårdarna i kommunen, fritidsgårdar nämns ofta som en viktig del i att förebygga våld bland ungdomar. Ungdomar själ, tar droger och mördar här i Kungälv – precis här och nu. Ni vuxna pratar ofta om att barnen är framtiden men om politikerna som är folkvalda hellre använder ungdomarnas pengar till att betala av sitt lån då tror jag inte på en ljus framtid! Då skäms jag för er som röstat, ni som har makten att förändra, ni som har makten att tro på framtiden, för om ni inte gör det vem ska då göra det ?

Besviken ungdom i ungdomsfullmäktige