"Prislappen är alldeles för hög! Vi behöver pengarna till annat i kommunen!", skriver Jan apropå förslaget om en stor högstadieskola. Arkivfoto.

”Ingen jätteskola tack!”

Man upphör aldrig att förvånas över vad man kan hitta på. Nu senast detta med att bygga en gigantisk högstadieskola.

Det finns många skäl att låta bli, men några av de viktigaste är enligt min mening:

– Åseberget är en synnerligen dålig placering. Det finns ingen fungerande kollektivtrafik dit utan att man kommer att behöva byta buss eller gå upp för berget. Att cykla upp för berget innebär en mycket tuff backe – varje dag! Kollektivtrafiken i hela kommunen måste planeras om från grunden. En placering invid bandyhallen och Yttern (med samutnyttjande av lokaler) hade då varit betydligt mycket bättre, även om övriga nackdelar gäller även för denna placering.

– Idag byter ett antal elever skola under högstadiet för att komma bort från mobbing som skolan inte lyckas förhindra. Barn väljer också aktivt andra skolor än sina mobbare från mellanstadiet för att komma bort från dessa. Med en enda skola så tvingar ni dessa elever att åka ut ur kommunen om de vill bli av med sina mobbare.

– Många elever har olika funktionsstörningar, varav en del behöver ha lugn och ro runt sig. En jätteskola kommer inte att klara av att ge dessa elever detta. Skolorna är dock för stora redan för dessa elever redan idag.

– Restiden kommer att öka för de flesta elever. Barn som bor utanför centrala Kungälv har alldeles för långa  restider redan idag.

– Prislappen är alldeles för hög! Vi behöver pengarna till annat i kommunen!

Nu kommer inte mina barn att drabbas om detta blir verklighet, men detta förslag är inte bra för Kungälv!

Jan

Relaterade artiklar
Fler artiklar