Gör Västra gatan till ett second hand-stråk

Kungälv med omnejd har numera rekordmånga second hand-affärer. Men de är alldeles för utspridda. Samla de på ett ställe. Det kommer att dra folk.Och det behövs folk för att gatan ska kunna leva upp igen, så att restauranger och kaféer ska kunna överleva. Det har diskuterats att göra om gatan till ett krogstråk eller ännu värre ha små specialbutiker. Det är inte bara omodernt och okreativt. Det är helt döfött.

Second hand är otroligt i ropet och med växande klimatmedvetenhet kommer intresset inte att avta, snarare öka. Och att göra fynd är något som sitter djupt i oss, vare sig vi är fattiga eller rika.

Att göra Kungälv känt för sin second handgata kommer att dra folk långt utanför kommunen. Mig veterligt finns inte något liknande här i Sverige. London  har gott om såna här stråk, även Haga kyrkogata i Göteborg var en gång i tiden en bra loppisgata. Tyvärr är den numera mest lik en turistfälla.

Sen kan man ha bakluckeloppisar, förslagsvis en lördag i månaden, då allmänheten får chansen att sälja det man vill bli av med. Det skulle öka kommersen ytterligare.

Tillgänglighet är väsentligt för kunder. Det innebär också att second hand-affärerna har bättre öppettider och inte som nu, spridda skurar vad gäller både tider och dagar. Dessutom ska de affärer som idkar välgörenhet ha låga hyror.

Så kära kommun och andra, som har hand om Västra gatan, sätt igång kreativiteten! Att låta den fina gatan vara öde och bedrövlig gör mig och andra ledsna och förbannade.

Mereteseger