Fixa belysning vid rampen!

Jag har ikväll varit ute och gått en promenad förbi Thorildskolan som fått nytt utseende under senaste åren, förbi 70+-boendet på Kvarnkullen över motorvägen som delar men också ger liv till vår stad.

Genom Komarken och den fint upprustade lekparken. Längs med älven i skymning bland upplysta hus och vackert strövområde. Förbi Utesimbandet som gått i ide inför vintern.

Sen hör jag hur två barn åker på skateramperna på parkeringarna vid motorvägsbron. Jag ser dom knappt och förundras över hur dom ens kan använda banan i mörker. Placeringen av ramperna verkar förbli här ett tag till, utanför de centrala delarna på en till synes öde tomt. Undanknuffad och bortprioriterad. Alltid på något slags tillfälligt uppehåll.

Detta problemet har funnits sedan min ungdom, 20 år tillbaks men då med en skatehall som var provisorisk i rivningslokaler. Men det blir en annan diskussion.

Men låt det i alla fall vara ett nöje med belysning!

Jag förväntar mig omgående svar och bättre belysningen för alla som njuter av och använder sig av ramperna. Detta är vid uppehållsväder ett åretrunt-tillhåll. En idrottsaktivitet som behöver få möjlighet att utövas, likväl som alla välbelysta fotbollsplaner, idrottshallar etcetera.

Man borde kunna få bra belysning fram till klockan 22 alla kvällar i veckan, under alla dagar då det mörknat tidigare än så.

Jag önskar få ett offentligt svar om varför det inte redan är punktbelysning på plats.

I-M

Relaterade artiklar
Fler artiklar