En surfplatta är svår att skriva på och man får ont i händerna och nacken av att använda den, säger sjuorna på Stengunskolan.

Fake news om trådlöst

Svar till R. Johanssons insändare den 27 juni angående föräldrarollen.

I dagens samhälle är tydligt att det allt mer viktigt med kritiskt tänkande och förmåga att skilja fakta från det som inte är sant. Jag kan hålla med Johansson om att det finns anledning för vissa både barn och vuxna att spendera mer tid på annat än telefoner och surfplattor. Detta har att göra med att det är bättre med variation än att fastna allt för mycket på en sak – ingenting annat. Strålskyddsstiftelsen är en privat organisation som tagit sig ett namn som låter mycket officiellt och viktigt, men det den gör är att motarbeta trådlös kommunikation (mobiler, WiFi) med desinformativ skrämselpropaganda som saknar faktagrund, det vi idag skulle kunna kalla ”fake news”. Detta har till och med fått vår svenska myndighet med expertkunskap i ämnet att dementera. Du kan läsa det här på http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/tradlosanatverk.

Det som Johansson skriver om cancer är inte sant, utan sanningen är att det inte går att se en ökning av cancerfallen så som vi borde sett vi det här laget, om det funnits en koppling. Sverige ligger i linje med Europa övriga världen i vad gäller information kring detta. För den som vill veta mer så kan man också läsa om det hos till exempel olika länders myndigheter och WHO, Världshälsoorganisationen. Jag vill verkligen skydda våra barn och är övertygad om att lära dem att ifrågasätta påstående och kunna söka ut vad som är fakta kommer att vara nödvändigt för dem för att klara sig i livet och inte falla för ogrundad propaganda.

Stefan Jonsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar