Foto: Stina Hylén

Debatt: Vill vi ha en hästvänlig kommun?

Angående de hotade ridstigarna i Ytterby, förstår inte kommunen att ridsporten är den näst största ungdomsidrotten i Sverige? För att utöva ridsport krävs hästar, alltså behövs hästar. Hur gärna än Kungälvs kommun vill motarbeta detta faktum så måste hästar få finnas och de måste finnas nära dem som utövar den som sagt näst största ungdomsidrotten.

LÄS MER: Oviss framtid för hästarna i Ytterby

Hästar är friskvård, och hästar engagerar så oerhört många människor och är även kommersiellt betydande. Det sägs att det finns fler hästar än kor i Sverige nu för tiden, och hästar äter. Mycket. Alltså finns det stor potential för de med jordbruk att kunna fortsätta att bruka sina åkrar, och landskapen hålls öppna.

Dessutom är det förmodligen en del av de människor som kommer att flytta in i det nya Kungälv som är en del av den stora grupp som utövar ridsport på något vis. Eller ska de kanske välja annan mer hästvänlig kommun istället? Påminner igen om att ridsporten är den näst största ungdomsidrotten. Så hur löser vi det här nu då, Kungälvs kommun?

Torun

Relaterade artiklar
Fler artiklar