"Hemmaplan är alltid hemmaplan och att lyckas där är en känsla som vi sportintresserade verkligen kan förstå, oavsett vilken sport just ditt hjärta klappar mest för!", skriver Madeleine Skoglund. Arkivfoto: Michael Erichsen

Debatt: Alla vill få lyckas på hemmaplan

Trevligt med skilda åsikter när även jag känner mig som en idrottsintresserad kommuninvånare men jag har ordagrant tröttnat på att höra argumentet att Kungälvs kommuns bandyverksamhet ska köpa in sig i Ale Arena och att Kungälvs kommun ska investera pengar i den istället för att bygga en multiarena i Kungälv.

Det här är ett svar på Gustaf Svenssons insändare i KP den 17 mars.

Läs mer: Debatt: Politiskt vansinne eller partiprestige?

För mig är det en självklarhet att bygga en multiarena i Kungälv där issporterna kan utöva sina sporter med riktigt bra förutsättningar, något som idag inte finns i den utsträckningen som det finns behov till för issporterna, i synnerhet bandyverksamheten.

Vilket sportsligt lag/verksamhet vill inte spela/utöva sina sporter i den kommunen man tillhör? Alla har vi en hemmaplan och det är den där känslan av att spela och utöva sin sport på hemmaplan som är så fantastisk! Detta anser jag är generellt gemensamt oavsett sport! Hemmaplan är alltid hemmaplan, det är något alldeles speciellt! I fredags spelades semifinal i Elitserien dam mellan Karebys IS och Hammarby. Ett stort engagemang från föreningen som gjorde att de blev just den folkfest som man önskade och resultatet föll oss i smaken. Men denna semifinal spelades i Ale Arena, alltså på bortaplan fast ändå hemma, för att de rätta förutsättningarna inte finns i Kungälvs kommun då isen på Skarpe Nord är borta. Alltså, det finns ingen is att utöva sin sport på i sin hemkommun! Ja, du hör ju hur det låter!

För mig känns de skevt och jag kan tycka att vi alla som är sportintresserade i Kungälvs kommun ska lyfta varandra och inte sätta oss emot varandra! Diskussionerna som uppkommit då kommunen lade fram förslaget om en multiarena har varit både hårda och tråkiga att läsa. Det är så många sportintresserade kommuninvånare som inte kan se över gränserna i vad en multiarena kan tillföra Kungälvs kommuns sporter i stort, inte enbart issporterna! För det ska noteras att det inte är en bandyhall utan en Multiarena till issporter under vissa perioder på året. Jag kan ju inte tänka mig att denna multiarena inte kommer att brukas av andra sporter då issporterna har uppehåll!

Jag älskar bandy men jag unnar samtliga sporter i Kungälvs kommun att utföra sina sporter på hemmaplan där rätt förutsättningar finns och inte på bortaplan!

Hemmaplan är alltid hemmaplan och att lyckas där är en känsla som vi sportintresserade verkligen kan förstå, oavsett vilken sport just ditt hjärta klappar mest för!

Madeleine Skoglund

Idrottsintresserad kommuninvånare

Relaterade artiklar
Fler artiklar