"Så fort en kamera passerats, bränner folk iväg som det vore fri fart. Bara en TIDSFRÅGA innan en dödsolycka händer", skriver Lollo. Bilden togs i samband med en olycka i Skårby förra året. Arkivfoto: Linus Olsson

Bilist på Marstrandsvägen – med livet som insats

Är nyinflyttad till Tjuvkil.  Är dagligen vittne till farliga omkörningar av bilar, moppar, traktorer, cyklister, gående. Häromdagen blir jag omkörd av en mc med passagerare precis innan backkrönet vid Guddehjälm. Veckan innan kör en stor svart pickup med lika stor båt om mig vid Svevia, i minst 80. 

Vid ett tillfälle får jag möte vid Rävo, MEXP blir där omkörd av en ung tjej, vilket gör att jag får bromsa hårt och blinka till med helljuset, för att hon ska hinna in på sin sida. När jag en annan gång inväntar bra tillfälle att köra om en moppe, gestikulerar den medelålders mannen hejvilt bakom mig, och ligger så nära att jag ser ansiktet tydligt. Dessutom under min första vecka i kommunen fick jag tvärnita för ett rådjur, och två älgar gick lugnt över vägen vid Ekelöv en dag.

Jag är knappast ensam om händelser som dessa. Vägen från Ytterby till Tjuvkil är smal, kurvig, mycket trafikerad med krön, många utfarter. Så fort en kamera passerats, bränner folk iväg som det vore fri fart. Bara en TIDSFRÅGA innan en dödsolycka händer.

Eftersom det är nästintill omöjligt att ändra förares beteende, är det istället dags att göra nåt åt vägen! Men jag hoppas även att du som utsätter andra för farliga situationer också läser denna insändare, och får er en tankeställare!

Vad ska göras? Bredda den? Fler kameror? Gång- och cykelväg hela vägen? Poliser som övervakar körbeteenden? Viltstängsel?

Svar önskas från de som har möjlighet att förändra i kommunen. Olyckor kostar mer än att öka säkerheten.

Lollo

Utbildad inom trafiksäkerhet, med livet som insats på 168:an

Relaterade artiklar
Fler artiklar