"Västra Parken var en gång en fin park, men liknar ingenting idag", skriver Föreningen Gamla Kungälv. Arkivfoto

Återställ Västra parken till en oas

Västra Parken var en gång en fin park, men liknar ingenting idag. Även om förändringar planeras vid busstationen, som kan påverka parken, så finns det ingen anledning att inte göra något nu. Parken har naggats på vid flera tillfällen tidigare, men det vore synd att minska den ytterligare. Då förlorar den till slut sin funktion.

I väntan på att områdesplanen antas så kunde man anlägga en blomsterpark liknande den som anlagts på Strandgatsparken, med bänkar och sittplatser mellan rabatterna. En del nya träd behövs också för att återfå något av den park som en gång fanns. Det finns naturligtvis ekonomiska ramar som begränsar, men några blomsterrabatter, gångar och bänkar som anläggs med eventuellt handräckningsstöd av Kungälvs Trädgårdsförening bör kunna utföras till rimliga kostnader.

Det är viktigt att parken kan upplevas som en oas för stressade medborgare. En lugn plats för kontemplation ligger också i linje med parkens läge intill en begravningsplats. Vi har sagt det förut och vi säger det igen, Kungälv behöver ett estetiskt råd, som även har kulturhistorisk kunskap.

Föreningen Gamla Kungälv

Relaterade artiklar
Fler artiklar