I en insändare undertecknad ”<strong id="strong-30443c6adeaf170bdea9f55acdf638bc">Undrande föräldrar som inte fått svar” ställs tio frågor om skolan i Kungälv till utbildningsråd Anna Vedin (M).</strong>
I en insändare undertecknad ”Undrande föräldrar som inte fått svar” ställs tio frågor om skolan i Kungälv till utbildningsråd Anna Vedin (M). Bild: Per Wahlberg

Tio frågor om skolan till ansvarig skolpolitiker

I en insändare undertecknad ”Undrande föräldrar som inte fått svar” ställs tio frågor om skolan i Kungälv till utbildningsråd Anna Vedin (M).

ANNONS
|

Vi har försökt få svar från utbildningsråd Anna Vedin (M) på ett antal frågor mellan 15/11-2/12 utan framgång varken på Öppet hus eller på ett bokat möte som hon bokade och sedan ställde in. Så vi provar här i tidningen med ett axplock av frågorna:

1: Varför lägger Kungälvs kommun 20 000 kronor mindre per elev och läsår än kommunsnittet?

2: Dessa cirka 100 miljoner per år som man lägger mindre än kommunsnittet på våra barn och skolpersonal. Var hamnar dom istället?

3: Varför ligger man lägst i Göteborgsregionen bland de 13 kommuner som regionen består av gällande vad man lägger per elev? Samtidigt som man gör det näst bästa resultatet per invånare.

ANNONS

4: Varför har man sagt saker till skolföräldrar och sedan sagt något helt annat i kommunstyrelse och fullmäktige? Exempelvis om dom extra satsningarna inom skolan.

5: Om Ytterbyskolan inte har råd med vikarier och det gör att elever får 4-5 timmar håltimmar, har inte skolan själv då skapat problematisk skolfrånvaro?

6: Hur kan sådana saker som exempelvis felaktig info om Klöverbackens stängning innan beslut, Sandbackaskolans huvudlösa planering ens inträffa i en kommun? Vem har koll?

7: Vad är viktigast, den ekonomiska kostnaden eller den sociala kostnaden avseende våra elever och skolpersonal i kommunala skolan i Kungälv?

8: Om man inte tar kostnaden som behöver tas i skolan, var hamnar den då? Är man okej med att den hamnar någon annanstans. Exempelvis i ökad personalomsättning bland skolpersonal, i familjer som går sönder för att skolan inte fungerar, i uppgivna barn som blir hemmasittande eller hittar andra miljöer att passa in i som inte är lika hälsosamma mm?

9: När man nu gjort stora överskott i kommunen och uttalat sig i media om att dessa skall återinvesteras i välfärden. Görs detta då verkligen eller använder man exempelvis dessa överskott till att betala av lån för att då kunna ta mer lån för exempelvis arenabygge mm?

10: Är man 100% nöjd med skolan som arbetsplats för personal och elever?

Undrande föräldrar som inte fått svar

LÄS MER:Öppet brev från Ytterbyskolans personal till politiker och tjänstemän i Kungälv

LÄS MER:Holmensköld: Vi ska skärpa våra insatser för trygga skolor

LÄS MER:Frågestorm när Kungälvs kommun gav svar på öppet hus

ANNONS