Under 2018 startar Tofta Retreat med bland andra Camilla Neuendorf sitt rehabiliteringsprogram, 4 timmar i 12 veckor, mot stress och utbrändhet vid fem olika tillfällen.

Rehab mot utbrändhet och stress

Under 2018 fortsätter Tofta Retreat med sitt uppskattade rehabiliteringsprogram mot stress och utbrändhet.

Programmet riktar sig i första hand till företag, som har personal som har problem med stress eller som behöver hjälp att komma tillbaka till jobbet från sjukskrivning.

Läs mer: 4 timmar i 12 veckor mot stress

Allt fler mår dåligt på våra svenska arbetsplatser. Ofta beror det inte på själva arbetet eller arbetsplatsen utan på att det är svårt att få ihop livspusslet. I andra fall är orsaken något fysiskt problem som är förenat med smärta. I de flesta fall är orsaken relaterad till stress och till slut orkar inte hjärnan och kroppen med och personen i fråga blir sjukskriven. Det är mot denna bakgrund som Tofta Retreat tagit fram programmet Naturlig Hälsa.

– Ett av målen är att vi ska komma in så tidigt som möjligt och på så sätt kunna förhindra sjukskrivning men självklart är det också fantastiskt att kunna hjälpa människor tillbaka till arbetslivet, förklarar Camilla Neuendorf, VD på Tofta Retreat.

Fyra timmar i 12 veckor

Programmet genomförs fyra timmar i veckan under 12 veckor och bygger på medicinsk yoga (MediYoga), meditation, meditationsvandring och att varva ner med sig själv i den fantastiska naturen i omgivningarna kring Tofta Herrgård och på Toftahalvön.

– Förutom att deltagarna får tillbaka sin energi och livsglädje får de med sig verktyg för att hantera stress i sin fortsatta vardag, även efter avslutat program, säger Camilla Neuendorf.

Mycket forskning

Tonvikten av programmet på Tofta Retreat bygger på MediYoga. Med sitt holistiska synsätt är yoga en djupverkande metod för att återskapa hälsa på alla plan. MediYoga Institutet har sedan 1997 arbetat fram flera rehab-program som har testats i svenska forskningsprojekt bl.a. i Karolinska Institutets och Danderyd sjukhus regi. Programmen har introducerats för tiotusentals anställda på över hundra arbetsplatser och har använts vid rehabilitering av sjukskriven personal.

Några av de arbetsplatser som haft personal på Naturlig Hälsa under 2017 är Volvo Cars, City Gross.

Läs mer: 4 timmar i 12 veckor mot stress

FAKTA

Under 2018 startar Naturlig Hälsa på Tofta vid följande tillfällen:

v 4–16. v 10–22.

v 19–24 & 35-40

v 36–44. v 37–49.

Ti 9.00-13.00, Start 23/1 To 9.00-13.00, Start 8/3

Ti 9.00-13.00, Start ti 8/5 Ti 9.00-13.00, Start 4/9 To 9.00-13.00, Start 13/9

FAKTA

Naturlig hälsa är ett rehabiliteringsprogram för dig som:

… vill undvika sjukskrivning till följd av stress

… är sjukskriven och vill komma tillbaka i arbete

… behöver få hjälp att hantera din stress

… behöver hjälp med att få tillbaka din energi

Vill du veta mer?

toftaretreat.se

info@toftaretreat.se

Tel. 0303-22 54 90