Nya Coop Kongahälla – Med passion för mat och människor

Coop slår upp portarna i Kungälvs nya köpcentrum den 28 mars. Med ett stort fokus på färskvaror och en serviceinriktad, kunnig personal vill Coop förgylla Kungälvsbornas utbud inom mat. – Vi jobbar med stor passion och yrkesstolthet. Vi kommer att vara en komplett butik med en fantastisk färskvaruprofil som vi hoppas kommer att tilltala våra kunder, säger Benjamin Rutmark, butikschef på Coop Kongahälla.

JUST NU PÅGÅR febril aktivitet på Coop med att fylla hyllorna med goda matvaror, fixa inredningen, hänga skyltar och ladda upp med fina erbjudanden inför öppningen på torsdag den 28 mars.

– Vi erbjuder bland annat en stor och fin frukt- och gröntavdelning med stort utbud av ekologiska varor, en modern färskvarudisk med delikatess och färdiga måltider från vårt eget produktionskök samt ett bageri som bakar från grunden och levererar nygräddat bröd och andra bakverk varje dag. Vi kommer också att göra egen glass av premiumkvalitet i butiken, det är gelato i olika smaker som görs på råvaror av högsta klass, säger Benjamin.

 

På Coop finns bredden och är en butik för alla. Du hittar premiumvaror av högsta kvalitet, men också riktigt bra billigare produkter.

– Ryggraden i allt vi gör och erbjuder, i form av varor och service, är passionen. Det är också ett viktigt ledord och ett förhållningssätt bland medarbetarna. Vi har lyckats skapa ett riktigt dream team med bredd och kunskap. Alla räknas och allt vi gör räknas. Oavsett om vi sitter i kassan, plockar varor, bakar bröd, bygger exponeringar eller vidareutbildar oss så gör vi det med passion och hjälps åt.

 

Benjamin Rutmark har lång erfarenhet av att driva butik, han har jobbat som restaurang- och butikschef sedan 1998.

– Jag har ett personligt intresse för mat. Det spelar ingen roll från vilken kultur, jag brinner för mat i alla former och kan bli helt salig över fina råvaror. Att få vara med här och bygga upp en butik helt från scratch är roligt och en spännande utmaning. Vi kommer att var lyhörda för våra kunders önskemål och hela tiden fortsätta lära oss. Vi har stora ögon och öron för idéer och frågor. De som kommer hit ska bli inspirerade!

 

Butiken är 3 000 kvadratmeter och har ungefär 60 anställda. Utanför butiken finns också ett café som drivs i Coops regi som kommer att servera smoothies, flatbreads och mycket mer.

– Vi har också planer på att bygga upp en cateringverksamhet. Men redan från start kan vi erbjuda olika typer av plockmat som passar både för fest och vardag. Vi vill också jobba mot att kunna erbjuda bra och god mat för barnen som kan passa på barnkalas.

 

Den gamla Coop-butiken på Strandgatan i Kungälv kommer att finnas kvar och köra på som vanligt.

– Det kanske blir så att man storhandlar hos oss här på Kongahälla, men behovet av att ha en butik nära för att enkelt kunna komplettera finns alltid kvar.