Friskis&Svettis öppnar ny anläggning i Kungälv city ”En stor nyhet i mindre förpackning”

För att bli mer tillgängliga för ännu fler kommer Friskis&Svettis att öppna ett nytt gym i Apotekets gamla lokaler på Uddevallavägen 3 i Kungälv med premiär annandag påsk. Det är ett nytt koncept inom Friskis&Svettis, med mindre ytor och stor fokus på träning, där Friskis&Svettis Kungälv/Ale är först ut i Sverige.

– Vi vill att träning ska vara enkelt och okomplicerat. Vår nya anläggning blir ett personligt gym som främst inriktar sig på den individuella träningen men vi kommer också att erbjuda gruppträningspass med plats för 15–20 personer, säger Marie Olsson, verksamhetschef för Friskis&Svettis Kungälv/Ale.

Det största målet med Friskis&Svettis verksamhet är att få fler människor i rörelse. Det har funnits en efterfrågan på en anläggning mer centralt, vilket skapar större tillgänglighet för dem som bor och jobbar i centrala Kungälv.

Friskis Kungälv City blir ett komplement till anläggningen i Rollsbo och du kan nyttja båda med samma träningskort. På de 420 kvm i city ryms allt du behöver för funktionell gymträning med de senaste maskinerna, fria vikter och en flexibel Plazayta för olika gruppträningspass.

– Det blir ett nytt och fräscht gym som inspirerar till träning direkt innanför dörren. Inrednings­mässigt jobbar vi med belysning och en välkomnande atmosfär med mera. Vi vill skapa en härlig mötesplats som passar alla. Friskis&Svettis kännetecknas av att vi är en ideell förening, utan vinstintressen och erbjuder lättillgänglig, prestige­lös träning som gör tröskeln till att komma igång, lägre.

På Friskis kungälv City kommer du kunna träna mellan klockan 05–23 alla dagar – generösa öppettider för att maximera dina möjligheter att få till träningen. Gruppträningspassen anpassas för gymmiljön.

– Ett av passen vi kommer att ha på schemat är Plaza, som utförs på en zonindelad yta där man kan kombinera olika styrke- och konditionsövningar. Vi har också Cirkelgym-pass, där du får gruppkänsla bland gymmaskinerna. Här tränar du hela kroppen med enkla gymmaskiner och redskap som kettlebells, gymband och fria vikter tillsammans med andra i en peppande grupp. Ett annat pass är Modus, en träningsform som ger dig all träning du behöver. Kondition, styrka och rörlighet mixat med överraskande övningar som explosivitet, tåstyrka, skidprepp eller snabbhet. Kombinerat mellan city-anläggningen och den i Rollsbo kommer du kunna välja mellan långt över 100 pass i veckan.

– Nu hoppas vi att ännu fler ska se enkelheten och närheten till riktigt bra träning. Välkommen till Friskis Kungälv City i vår, avslutar Marie Olsson.