Experter på solskydd med 32 års erfarenhet

Kungälvs Solskydd hjälper privata kunder, företag och offentliga mijöer med ett stort utbud av både invändigt och utvändigt solskydd. De säljer och monterar alla typer av markiser, persienner, plisségardiner, lamellgardiner och rullgardiner. Allt går att beställa måttanpassat.

Butiken ligger på Utmarksvägen och har öppet hela året. Högsäsongen är mars till augusti. Från första helgen i mars har de även helgöppet fram till juli.

– De flesta kunder kommer in i butiken och pratar med oss. Här kan de titta på olika lösningar, funktioner och materialprover. Nu är solskyddet en viktig del av inredningen och funktion och teknik har utvecklats mycket, säger Magnus Jansson, ägare.

Arbetar i en expansiv kommun

Magnus startade företaget 1988 tillsammans med sin bror. Idag är han ensam ägare och har tre anställda.

– Vi är ett gott litet gäng och som har arbetat här länge. Var och en har sin roll och besitter stor erfarenhet och kunskap. Våra kunder finns i Kungälv, Stenungsund, Tjörn, Orust och Ale. Cirka 60 procent är privatkunder och 40 procent är företag och offentliga miljöer. Det är särskilt roligt att jobba i en så expansiv kommun som Kungälv vilket genererar mycket nya jobb, säger Magnus.

Han berättar att det har varit en rolig resa att bygga upp företaget och att det går bra för Kungälvs Solskydd. Många stora inköp är gjorda och de kan idag erbjuda ett brett sortiment och ett stort utbud av reservdelar. De har lärt sig att hushålla med tiden och att vara extra effektiva när det är som mest att göra. Men även kunna ta det lugnare under under vinterhalvåret.

Kundanpassat

Kungälvs Solskydd åker vid behov hem till kunden för att kunna ge bra förslag och räkna på mått. De kör hem produkterna och monterar allt som de säljer, om kunden har det önskemålet.

– Altaner och terrasser har blivit större och större, branschen ändrar sig och utbudet växer. Uteplatsen är viktig och man vill kunna utnyttja den till max och då finns ett behov av väderskydd, inte bara skydd mot solen. Det finns mycket att välja på för kunderna och ett sortiment i ett stort prisspann, både billigare och dyrare alternativ. Från att vi träffar kunden till att produkten är på plats brukar det ta cirka tre till fyra veckor.

Branschorganisation och Miljöpolicy

Varje år åker företaget på branschmässa för att uppdatera sig om produkter och utveckling. De jobbar med branschorganisationen och följer deras policy, vilket ger ett extra värde för kunden.

En annan viktig del är att hela tiden förbättra arbetet för att minska miljöpåverkan.

– De flesta av våra produkter är uppbyggda med aluminiumprofiler som är återvunnet material. Vi har en väl utarbetad miljöpolicy. Till exempel tar vi hand om kundernas gamla material och lämnar på återvinning. Solskydd i offentliga miljöer sparar mycket energi om man stänger ute värme på sommaren och slipper använda kylanläggningar.

Mervärde och nöjda kunder

– Vi säljer en sällanköpsvara som håller många år. Men i och med att vi funnits på marknaden länge har vi många återkommande kunder vilket är väldigt roligt. Flera kunder kommer också tillbaka när de flyttat och behöver solskydd till nya huset eller lägenheten. Vi är måna om att alltid ge kunden det där lilla extra. Självklart är det viktigt att våra kunder är nöjda med vårt jobb och rekommenderar oss till andra, säger Magnus.

Elisabeth Sörum

Kungälvs Solskydd AB

Utmarksvägen 18, Kungälv

0303-644 96

www.kungalvssolskydd.se