Byggstart för ytterligare en etapp i Tjuvkils Ängar

I början av juni beslutades om byggstartsbesked för Brf Dalen i Tjuvkil. Markarbetena har redan påbörjats och inflyttningen för de boende är planerad till vår/sommar 2020.

– 60 nya familjer har flyttat in i Tjuvkils Ängars tidigare etapper. Bostäderna såldes slut snabbt och försäljning i kommande etapper pågår för fullt. Läget är fantastiskt med ett stenkast till havet, säger Bertil Börjesson, ordförande i ägarbolaget.

Brf Dalen består av radhus och lägenheter. Radhusen är på 107 kvm med en flexibel planlösning, uteplats och egen trädgård. Lägenheterna är på 2-4 ROK och kommer att bli likadana som i tidigare etapp med uteplatser på plan ett och rymliga balkonger med lyxiga glas räcken på plan två.

I Tjuvkils ängar byggs även friliggande villor. Villa Lyckan står färdigt sedan december 2018 och ytterligare ett område, Villa Dalen, håller på att byggas just nu. Totalt kommer det att stå färdigt ca 80-90 bostäder i Tjuvkils Ängar 2020. Och fler blir det.

– Kommunen har fattat beslutet att byggas en förskola I området med 126 platser, vilket är viktigt för barnfamiljer som flyttar hit”. Ytterligare planer för området finns, fler bostäder är planerade och det skall byggas sjöbodar. Vi tittar också på möjligheten att bygga en mötesplats i form av ett café eller bed&breakfast, ett co-workingkontor, en vandringsled och lite annat, säger Bertil.

Alla etapper har vissa gemensamma nämnare såsom skiffer både i form av murar, i fasad samt på mark bl.a. från Tjuvkils skifferbrott. Husen är ritade av arkitekten KAKA och karaktäriseras förutom av skifferpartierna av en unik färgsättning som får området att smälta in bra i kustlandskapet.  Tomt och husvisningar för återstående hus i Brf Dalen och Villa Dalen hålls regelbundet under sommaren.

Kontakt:

Helena Höckert Winemar, Marknad & försäljning, Tel. 0739295667, helena@tjuvkilsangar.se

Lars Bonander, Projektledare / Marknad & försäljning, info@tjuvkilsangar.se, Hemsida. www.tjuvkilsangar.se