Att bo i Tjuvkils Ängar

I Tjuvkil pågår byggprojektet Tjuvkils Ängar. I november 2018 stod de första villorna klara i ett område som kallas Lyckan och en av de som flyttade in var Stefan Kvist och hans sambo Katarina. De bodde tidigare på landet när de beslutade sig för att flytta till Tjuvkil.

– Vi har tittat på flera olika kustområden att flytta till. När vi hittade en nybyggnation så pass nära vattnet fanns det inget att tveka på. Det finns inget negativt med att flytta hit och en sådan här chans får man bara en gång i livet, säger Stefan.

Under byggnationen besökte Stefan området flera gånger för att följa processen och fotografera.

– Jag var oerhört nyfiken på att se hur det växte fram. Dessutom fick jag chansen att träffa mina kommande grannar vilket var oerhört kul. Varje gång jag var på plats tog jag foton på området. Det kan vara roligt att kika på i framtiden, som en dokumentation över hur det växte fram, säger Stefan. 

Närhet till natur och hav

Kristin Andersson flyttade till Tjuvkil i februari tillsammans med sina två barn. Hon hade köpt en av 40 lägenheter som sedermera skulle ingå i Brf Ängen, det område som stod klart efter Lyckan. Kristin som tidigare bott i Kärna fick frågan vad det var som fick henne att flytta till Tjuvkil. Hon svarar att det var närhet till natur och hav som lockade och att det är ett mysigt område för barnen. Hon berättar att det är fint att kunna gå ner till stranden och bada när man vill och att det finns både en simskola och en seglarskola här som hon och barnen ännu inte hunnit utforska.

– Vi trivs bra. Här bor äldre, unga och även barnfamiljer. Allt är inte färdig i området. Men så är det och bo där det byggs, säger Kristin.  

Både radhus/lägenheter och villor

För närvarande byggs Brf Dalen bestående av 17 radhus/lägenheter och Villa Dalen som kommer att omfatta 10 villor varav sex redan står klara.

– Försäljningen har gått väldigt bra och vi har bara tre radhus kvar att sälja i Brf Dalen. Inflyttningen är planerad till vår/sommar 2020, så för de som vill bo vid havet redan till sommaren finns möjligheten här. När det gäller Villa Dalen har vi enbart en villa kvar att sälja. Planerad inflyttning för villorna är beräknad till hösten 2020 säger Helena Höckert Winemar, sälj- och marknadskoordinator på Marstrands Exploaterings AB, bolaget som driver projektet.

Carolina Zanders Fastighetsbyrån i Kungälv som är mäklare i projektet berättar att man kommer att ha en stomvisning den 30 november där det kommer att finnas en möjlighet att gå in i ett par av bostäderna och kika.

– Man anmäler sig till mig på Fastighetsbyrån i Kungälv. Vi kommer att ha Fogarolli på plats som kommer att servera kaffe och kanelbullar och dessutom kan man bekanta sig med området genom att gå en liten tipsrunda, säger Carolina.

Kontakt

Helena Höckert Winemar

Marknad&försäljning, kundservice

Marstrands Exploaterings AB

tel. 0739295667

helena@tjuvkilsangar.se 

Lars Bonander

Projektledare/Marknad&försäljning

Marstrands Exploaterings AB

info@tjuvkilsangar.se 

Carolina Zanders

Mäklare Fastighetsbyrån Kungälv

tel. 0303-645 52/073-382 82 66

carolina.zanders@fastighetsbyran.se 

www.tjuvkilsangar.se