Kungälvs-Posten
Måndag, 22 januari 2018

KHK-spelare i blixtcomeback

Rasmus Nyström är tillbaka i Kungälvs HK. Vänstersexan ersätter axelskadade Fredrik Jyborn.

– Vi vet vad Rasmus går för, säger KHK-tränaren Robert Faschnacht.

I somras meddelade Rasmus Nyström (tidigare Nilsson) att han slutade med handboll. Anledning till den före detta Redbergslids- och Heidspelarens beslut var motivationsbrist. Men när KHK möter RP Linköping borta i den allsvenska omstarten på lördag är Rasmus med i truppen. Han är tänkt som ersättare till Fredrik Jyborn, som ådrog sig en skada i axeln mot Ystad 25 november.

– Fredrik har fått ett bakslag i axeln. Vi behöver ha någon mer än Niklas Johansson på den positionen, berättar Faschnacht.

Tanken är att Rasmus Nyström gör en tillfällig comeback.

– Ja, han är i alla fall med i de två inledande matcherna. Fram till dess hoppas vi få svar på hur långvarigt det blir med Jyborns skada. Han ska träffa en axelspecialist i veckan, förklarar KHK-tränaren.

Jagar revansch

Kungälvs HK vill fortsätta att vara på säker mark i den allsvenska tabellen.

– För att klara av det gäller det att vinna rätt matcher, säger KHK-tränaren Robert Fasnacht inför den allsvenska omstarten borta mot RP Linköping.

KHK:s herrar första allsvenska säsong har hittills varit en ojämn resa. Toppinsatsen kom inför juluppehållet då KHK tog juluppehåll genom att besegra serieledande Varberg med uddamålet (25–24).

Det var en efterlängtad seger för hemmalaget som inte hade vunnit på en månad. Under den perioden hade KHK bland annat åkt på en svidande förlust i Mimershallen mot bottenlaget RP Linköping (24–28).

– Som nykomling brukar man ibland vara extra beroende av motståndarnas dagsform. Men jag tror att allting handlar om oss. Är vi tillräckligt bra så ska vi kunna vinna de flesta matcher, säger Fasnacht.

Inför den allsvenska omstarten ligger KHK sjua i tabellen, bara en poäng från playoff-strecket. Men det är även tätt i bottenskiktet av tabellen. Ner till tabelltolvan RP skiljer det sex poäng.

Lars Aronsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar