Kungälvs-Posten
Måndag, 22 januari 2018

Ett derby för välgörenhet

Runt 200 personer såg FC Komarken vinna futsalderbyt mot Kode IF med 8–3. Men det var andra siffror som var viktigare. Välgörenhetsmatchen mellan de båda föreningarna samlade in drygt 4 000 kronor till Barncancerfonden.

– I dag handlade det inte om resultatet, konstaterar FCK-tränaren Parker Ayewubo.

FC Komarken ligger femma i division 1. Kode IF parkerar på en åttondeplats i tvåans tabell. Men trots att de båda Kungälvklubbarnas A-lag återfinns i två olika serier har de ändå mötts i vinter. Det var i lördags som det prestigefyllda derbyt spelades i Mimershallen – med Komarken som segrare på planen.

Gav över 4 000

Fokus var annars riktat mot inträdesbiljetterna och fikaförsäljningen som gick till Barncancerfonden. Insamlingen gav totalt 4 120 kronor.

– Jag är jättenöjd med det. Det är klart att det hade kunnat komma mer människor. Men det viktigaste är att vi gör något bra för barn och ungdomar, säger FC Komarkens tränare Parker Ayewubo.

Tillsammans med Ahmed Alahmed, Amanch Ali och Berin Hadzic har han startat föreningen Bror för livet som var en av initiativtagarna till välgörenhetsmatchen.

– Det blev totalt sett väldigt bra. Det här är något vi pratat om länge och har växt fram från bägge håll. Det brukar vara svårt att få ihop det, men nu hade Kode en ledig träningstid. Det är även bra att mötas på planen och lära sig av varandra, kontrar Tony Blomgren, lagledare för Kode IF.

Tradition

Under halvtidsvilan möttes Komarken och Kode/Kareby P03-lag i en match som slutade 1–1.

Parker Ayewubo hoppas att välgörenhetsmatchen ska bli ett återkommande årligt inslag:

– Ja, vi pratar om att göra det till en tradition och samla in till olika fonder. Men då kommer det att vara mera planerat. Det här året skedde det mer spontant och krockade till exempel med Karebys bandymatch. Det kommer det inte göra nästa år, säger han.

Lars Aronsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar