Kungälvs-Posten
Lördag, 20 januari 2018
Arkivfoto
Arkivfoto

Sparkade sitt ex i huvudet – åtalas

En man i 45-årsåldern åtalas för att ha misshandlat och dödshotat sin före detta flickvän vid flera tillfällen.

Mannen och kvinnan hade tidigare levt ihop. Men sedan ett par år gör de det inte längre.

Första tillfället som mannen misshandlat kvinnan i det här åtalet var nyår 2015. Då ska han, enligt kvinnan i förhör, bett henne att komma hem till honom för att han behövde hjälp. Han ska sedan ha sagt att de skulle vara tillsammans. När hon sa att hon inte ville det så slog han henne med knuten näve i ansiktet.

Polisen larmades under de kommande två åren flera gånger till adresser där mannen och kvinnan bor på grund av att han ska ha misshandlat henne. Vid flera av tillfällena har det konsumerats alkohol.

Den senaste misshandeln inträffade i början av november i år. Då larmade kvinnan polisen till den adress där mannen bor. Enligt åtalet ska den misstänkte mannen ha misshandlat kvinnan kraftigt, bland annat genom att sparka henne i huvudet. ”Vilket han alltid gör, det är inte första gången”, uppger kvinnan i förhör.

Kvinnan blödde kraftigt och kördes till sjukhus. Men därifrån försvann hon innan läkare hunnit dokumentera skador eller polisen hunnit förhöra henne. Senare konstaterades att kvinnan fått en hjärnskakning.

I samband med misshandeln ska mannen även hotat henne med att döda henne om hon tar det här vidare. Han ska också ha hotat henne vid flera andra tillfällen.

Kvinnan har vid alla tillfällen då polis kallats till misshandlarna vägrat att delta i utredningarna och uttryckt en stark rädsla för mannen.

Mannen säger, i förhör, att han inte har slagit kvinnan och att ”om hon gjort vad jag sagt hade jag inte suttit här”.

Mannen åtalas nu för två fall av grov misshandel, grov kvinnofridskränkning (där misshandel vid flera olika tillfällen räknas in), olaga hot och övergrepp i rättssak.

Han säger sig inte kunna erkänna eller förneka brott då han inte minns vad som hänt.

Karina Hansson

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar