Kungälvs-Posten
Måndag, 22 januari 2018

Säsongen 2017 avslutades

Hermansby PRO

Så blev det då dags att göra den sista resan till en torsdagsträff med Hermansby PRO förening i Inlandsgården för året. Något halt och slirigt på småvägarna i kommundelen men med försiktig körning går allt väl.

Inlandsgården har vår kökspersonal: Gittan, Gerd, Anita, Göte och Ingemar lagomt julsmyckat och glöggdoften leder oss fram till pepparkakor och glögg som vi plockar med oss till borden och i lokalen spelas soft musik av Sivs kvartett.

Ordförande Bernt Nordqvist hälsar c.a 70 medlemmar välkomna till årets sista trivselträff som vi också nämner Julfest. Inledningsvis blir vi underhållna med fina visor som passar väl till årstiden av Sivs kvartett bestående av Bosse på synt, Maudan på dragspel och Siv med gitarr och sång. Denna trio var med anledning av dagens festligheter utökad med vår egen Sven Gunnar på dragspel.

Härefter dukades borden av vana och flinka medlemmar med fina jultallrikar inköpta på Citygross kompletterade med små runda potatisar och hembakat bröd. Allt detta konsumerade vi under gemytligt samspråk med de som satt runt i kring oss.

Det blev också tid för lite allsång ur häften med tidsenlig text. Siv kallade fram Gert till att leda de kända sångerna som avslutades med Hermansby PRO visa. Så var det dags för lite kroppsövningar som inleddes med att vi alla ställde oss upp och sjöng med kroppsrörelser, leda av Marianne och Gert, I ett hus vid skogens slut som avslutades med en härlig långdans innan det var dags för kaffe och kaka.

Ett stort bord stod dukat med fantastiskt många vinster dit förskaffade av Marianne. På dessa blev det dragning och som vanligt blev de flesta utan vinster för att några fick många. Innan det efter fyra timmars gemyt var dags att styra kosan hem blev vi informerade om att de som så önskade var välkomna till PRO- gården på Nyårsafton med egen skaffning. Ackompanjerade av Sivs kvartett önskade vi varandra god jul och gott nytt år!

Gerhard Andersson

Relaterade artiklar
Fler artiklar