Kungälvs-Posten
Lördag, 20 januari 2018
Inga-Lena Karlsson hälsar välkommen till det hundvänliga caféet på IFK Kungälv Second hand, sport och integration på Hantverkaregatan.
Inga-Lena Karlsson hälsar välkommen till det hundvänliga caféet på IFK Kungälv Second hand, sport och integration på Hantverkaregatan.

Hundcafé vill ha fler fyrbenta gäster

Flera hundägare önskar sig ett hundvänligt café i Kungälv. Ett sådant finns redan – men hittills har inte många hittat dit.

– Vi har bara haft två besökare med hund än så länge, men vi vill ha många fler, säger Inga-Lena Karlsson.

Det var i november som en hundägare skrev en insändare i Kungälvs-Posten om hur trevligt det vore med ett hundcafé i Kungälv. Inga-Lena Karlsson på Second hand sport & integration nappade på idén och i december satte hon in ett par annonser i Kungälvs-Posten om att hundar och hundägare är välkomna till caféet i second handbutiken på Byggmästaregatan 4, mittemot Kungälvs Trä.

Fika efter promenad

– Vi har ju jättebra lokaler för att ta med sin hund och café har vi redan, så det var bara att sätta igång. Istället för att öppna klockan tolv på tisdagar, onsdagar och torsdagar så har jag öppnat klockan tio och haft kaffe och smörgåsar färdiga. Vi tänkte att ett hundcafé borde öppna klockan tio så att de som varit på promenad på morgonen kan komma hit efteråt och ta en god fika, säger Inga-Lena Karlsson.

Men än så länge har hon öppnat klockan tio nästan i onödan, bara två gäster med hund har besökt caféet hittills.

– Det är inte så att jag inte har något att göra om jag öppnar klockan tio istället för tolv, vi har alltid att göra här på second hand, men det hade varit roligt om fler hundägare hittade hit. Det måste ju finnas ganska många människor som har hund och är hemma på dagarna. Här finns gott om plats även om det skulle komma flera hundar samtidigt, säger Inga-Lena Karlsson som hoppas få se fler hundar i caféet framöver.

Anna Hedlund

Relaterade artiklar
Fler artiklar