Kungälvs-Posten
Lördag, 20 januari 2018
Medmänskligheten är totalt bortrationaliserad från hemtjänsten, menar signaturen XYZ.
Medmänskligheten är totalt bortrationaliserad från hemtjänsten, menar signaturen XYZ.

Debatt: Det är fullständigt kaos i hemtjänsten

Arbetsmiljön i hemtjänsten är under all kritik. Undersköterskorna/vårdbiträdena arbetar under förhållanden som är oacceptabla 2017. Uppgjorda arbetsscheman är så ”krympta” att det är omöjligt att hålla tiderna till brukarna. Väl framme har de cirka fem minuter till övers för den behövande. Sen är det dags att lämna en ledsen och besviken vårdtagare.

Många av personalen är allvarligt stressade och riskerar att ”gå in väggen”. De hinner knappast äta sin lunch eller ha kaffepaus. När de kommer hem känner de sig otillräckliga och mår dåligt. Man har valt yrket för att i första hand hjälpa andra. Den rätten har brutalt tagits ifrån dem av politikerna. I stället har man skapat en hemtjänst i fullständig kaos. Medmänskligheten är totalt bortrationaliserad. Löpandebandsprincipen gäller. Det är bara minuter och pengar som räknas. Arbetsglädjen är borta.

Den fackliga organisationen Kommunal i Kungälv skrev i KP den 23 december 2016 att man ska satsa på ”personalens arbetsmiljö”. Hjälp Era medlemmar med detta! Politikerna och cheferna gör det inte. Detta är akut.

Titta även på föråldrade och diktatoriska ledarstilar. DETTA ÄR AKUT!. Börja i första hand på Komarkens Hemtjänst och gå sedan vidare. Detta måste bli Er uppgift. Politikerna och cheferna verkar inte bry sig. Era medlemmar betalar höga medlemsavgifter och förväntar sig att få hjälp när arbetsförhållandena är dåliga. Ge Era medlemmar valuta för pengarna! Jag har många bekanta som arbetar i hemtjänsten och jag kan inte tiga längre.

XYZ

Relaterade artiklar
Fler artiklar